Online afspraak maken

Landelijke actie Geef een glimlach kado!

Vijf gratis verwenmomenten geeft schoonheidsspecialiste Sylvia Oelen van Beauty Center de Terp weg aan vrouwen die aan kanker lijden. Het is een landelijke actie die ‘Geef een glimlach cadeau’ heet.

De verwenmomenten vinden in de maand februari plaats.

Even niet ziek

Het initiatief komt van de stichting Look Good Feel Better die vrouwen met kanker helpt bij hun uiterlijke verzorging middels tips en adviezen. Deze verwenmomenten laten een zieke eventjes niet denken aan ziek zijn. Het is ontspannen en genieten van de liefdevolle aanraking van een schoonheidsspecialist.

Dat ‘zo’n tijd’ akelig is, dat weet Sylvia inmiddels maar al te goed. Een aantal jaren geleden heeft een goede vriendin de strijd verloren aan deze vreselijke ziekte. En helaas heeft ze ook op dit moment  te maken met meer lieve vrouwen in haar omgeving, waaronder ook een aantal klanten, die te maken hebben met kanker. Ze maakt dus van dichtbij mee hoeveel impact kanker en de bijhorende behandelingen hebben.

Ook is Sylvia Oelen al 9 jaar vrijwilliger bij de stichting Look Good Feel Better, deze geeft workshops aan vrouwen met kanker!

Om ook op een goede manier iemands huid te verzorgen tijdens deze nare periode volgde ze bij  Maria Galland, het merk van Beauty Center de Terp, de speciale training ‘Huidverzorging bij kanker’. Er verandert veel door de behandelingen bij kanker. Huid wordt gevoeliger, droog, vaak geïrriteerd. Er  zijn dan ook producten samen gesteld voor de speciale verzorging en  gezichtsbehandelingen in deze periode.,

Sylvia is enorm enthousiast: “Eindelijk iets wat ik letterlijk kan doen voor iemand. Het gevoel dat ik met mijn eigen handen iets kan betekenen voor iemand.”

Niet medische aanraking

“Mensen worden tijdens behandeling vaak alleen nog maar als patiënt aangeraakt, vaak gewoon omdat het moet. Infuus hier, onderzoek daar. Op een niet-medische manier aangeraakt worden is dan dus heel fijn, dan voelen ze zich weer mens, even vrouw” Een geval van kleine moeite, groot plezier vindt ze het.

Mensen uit de gemeente Hoogeveen kunnen bij Beauty Center de Terp van Sylvia Oelen  terecht maar in het hele land doen schoonheidsspecialistes mee aan deze actie. Woon je in een ander gebied of ken je iemand met kanker die zo’n behandeling zou willen? Kijk op de website van Geef een glimlach cadeau, vul de postcode in en je ziet welke specialiste er in de buurt zit die, net als Sylvia, de speciale training volgde voor een heerlijk verwenmoment.

Ken jij iemand met kanker bezorg haar dan een glimlacht, misschien heb je zelf kanker, geef jezelf dan een glimlach! Geef je zsm op via info@deterp.nl De actie start op wereldkankerdag, 4 februari.
 Tips en adviezen voor je uiterlijk als je te maken hebt met kanker, vind je op de website van Look Good Feel Better

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

Meer nieuws